heinäkuuta 19, 2009

Kirjoneulojan pintaneulesukat


Olen nyt innostunut neulomaan sukkia kärjestä aloittaen. Tässä jo toinen pari ja kolmaskin on vielä puikoilla! Nämä miehelleni tehdyt kuvan sukat ovat Socks from the Toe Up -kirjan Mock Cable Socks. Lankana on Colinette Jitterbug, väri Castagna.

Hankin juuri Nancy Bushin Folk Socks -kirjan alennusmyynnistä. Lähiaikoina on tarkoitus tehdä siitä aika monetkin sukat. Olen nyt neulonut pintaneulesukkia, mutta oikeasti olen sydämeltäni kirjoneuloja ja siten Folk Socks -kirja on erittäin hyvä hankinta.

Joku voisi ajatella, että neuloja kuin neuloja, mutta jos vähänkään perehtyy harrastajiin, huomaa, että alatyyppejä on vaikka kuinka paljon. Kirjoneulojat tykkää yleensä historiallisista, vanhoista malleista ja niiden muunnelmista. Niin minäkin. Kukkilintu-blogiin päivitinkin juuri kuvan viimeisimmästä pussukastani, joka on enemmän tyyliäni kuin monet tekemäni sukat.

Niin, miksi kirjoneuloja neuloo monivärilangasta pintaneulesukkia? Ihan niin kuin musiikki, joskus vaan tilanteeseen sopii paremmin jokin muu kuin just se lemppari! Esimerkiksi kun katsoo brittijännäriä televisiosta!

Kiinnostaisi tietää muuten, minkä alatyypin edustajia blogini seuraajat ovat! Kommentoi!

6 kommenttia:

zeska kirjoitti...

Kivoja kirjoneulesukkia on muuten kirjassa Socken aus aller Welt - en ole aiemmin intoutunut neulomaan täysin kirjoneuleisia sukkia, ainoastaan varteen koristeita mutta kirjan myötä oli pakko! :D.

zeska kirjoitti...

(Ja niin, neulon 8/10 sukkaparista sileitä, yhdet pitsiset, puolikkaat varsikirjoneulesukat ja puolikkaat pintaneulesukat :D)

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas olen sellainen neuloja, että neulon 0-1 paria sukkia per vuosi. Nyt on ollut jo parin vuoden tauko kokonaan ilman sukkia, mutta hiljakseen olen ostanut ihania lankoja ja syksyllä olisi tarkoitus neuloa jotkut ohuen langan pintaneule sukat "ihan ohjeesta" ja kokeilla kahden puikon -tekniikkaa kenties virkkaukseen yhdistettynä. Eli kaipa sitten olen kokeileva ja seikkailunhaluinen ei-sukanneuloja, jos halutaan helppo ja kompakti luokittelu :-)

Minna

berlinBat kirjoitti...

Oon "sekaneuloja" eli mielialasta riippuen teen pitsiä, kaapeleita tai kirjoneuletta käyttäen lähinnä sukkia, huiveja ja pipoja.

kerttu kirjoitti...

Folklore ja historialliset jutut sytyttävät minutkin. Käsityön täytyy olla tarpeellinen ja kaunis - neulotut installaatiot ja "hauskat jutut" huvittavat hetken, mutta lisäävät tavarahälyä ja aiheuttavat siten omalta osaltaan enemmän kärsimystä maailmaan:D:D

Päivi Eerola kirjoitti...

Zeska, kiitos tosi kivasta kirjavinkistä. Ihanalta kirjalta vaikuttaa, kun tutustuin malleihin Ravelryn kautta!

Oli myös mukava lukea kommenttejanne siitä, minkälaisia sukkia neulotte. Sukissa on se hyvä puoli, että paitsi että ne ovat tarpeellisia, niissä voi toteuttaa myös "sekaneulontaa" eli kokeilla erilaisia tekniikoita. Nykyään, kun monivärisiä ihania lankoja on saatavilla, sileät voi olla usein se paras vaihtoehto, jos juju onkin langassa!